Blauwebessentaartje - Recepten
Wij roepen de PLUS Mini saucijzenbroodjes met houdbaarheidsdatum 10-11-2019 terug.
Lees meer Verberg deze melding

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Blauwebessentaartje

Blauwebessentaartje

Blauwebessentaartje product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 4 plakken diepvries roomboterbladerdeeg, ontdooid
  • 8 lange vingers, verkruimeld
  • 1 citroen, schoongeboend
  • 100 gram suiker
  • 4 plakken diepvries roomboterbladerdeeg, ontdooid
  • 8 lange vingers, verkruimeld
  • 1 citroen, schoongeboend
  • 100 gram suiker
  • 1 eetlepel gehakte verse tijm of 1/2 theel. gedroogd
  • 300 gram blauwe bessen
  • poedersuiker
  • taartvormpjes Ø 10 cm, ingevet
  • bakpapier
  • bakknikkers of peulvruchten
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed de vormpjes met bladerdeeg. Snijd het overhangende deeg weg. Prik met een vork gaatjes in de deegbodem. Leg er een rondje bakpapier op met daarop de bakknikkers of peulvruchten. Bak de bodems 10 minuten in het midden van de oven. Neem de vormpjes uit de oven. Verwijder het bakpapier en de steunvulling. Verdeel de verkruimelde koekjes over de deegbodems. Rasp de schil van de citroen. Meng de rasp met de suiker en de tijm. Schep de bessen op de koekjes. Strooi het suikermengsel erover. Bak de taartjes in het midden van de oven in 12-15 minuten goudbruin. Laat ze 10 minuten in de vormpjes afkoelen. Haal ze voorzichtig uit de vormpjes en zet ze op een rooster. Bestuif ze voor het serveren met poedersuiker.

Voedingswaarde

eiwit
4 g
koolhydraten
59 g
vet
11 g
Kcal
370