Blauwedruiventaartjes met vanillekwark - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Blauwedruiventaartjes met vanillekwark

Blauwedruiventaartjes met vanillekwark

Blauwedruiventaartjes met vanillekwark product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
6

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 6 plakjes diepvriesbladerdeeg, ontdooid
  • 250 g vanillekwark (Melkan), losgeklopt
  • 200 g blauwe druiven, gehalveerd en ontpit
  • 100 g blauwe bessen of bramen
  • 2 eetl. poedersuiker
  • 5 eetl. abrikozenjam1 eetl. sinaasappellikeur of water
  • muntblaadjes voor garnering
  • 6 taartvormpjes ø 10 cm, ingevet
  • bakpapier
  • bakknikkers of ongekookte bruine bonen
Voorbereiden
Verwarm de oven op 200°C. Rol de deeglapjesiets uit en bekleed de vormpjes ermee.Prik hier en daar met een vork gaatjesin het deeg. Leg er een stukje bakpapier opmet daarop de bakknikkers of bonen. Bakhet deeg 10 minuten in het midden van deoven. Verwijder papier en de blindbak -vulling en zet de vormpjes nog 5 minutenterug in de oven tot het deeg goudbruin engaar is. Wip de taartjes daarna uit de vormpjesen laat ze afkoelen.
Bereiden
Verdeel de kwark over de taartbodems enstrijk de bovenkant glad. Leg daarop dehalve druiven met de bolle kant naar bovenen de blauwe bessen of bramen. Bestrooieventueel met de poedersuiker. Verwarmde jam met de likeur zonder te koken.(Magnetron maximaal 800 Watt 1 minuut).Zeef de jam boven een kommetje en bestrijkde taartjes ermee. Garneer met eenblaadje munt.Blauwedruiventaartjes met vanillekwark

Voedingswaarde

eiwit
5 g
koolhydraten
37 g
vet
14 g
Kcal
295