1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Bleekselderijstamppot met bosui en spekjes

Bleekselderijstamppot met bosui en spekjes

Bleekselderijstamppot met bosui en spekjes product foto
  • Ingredienten:

  • 1,3 kg aardappelen, geschild en in stukken
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1 bos bleekselderij, in smalle boogjes
  • 200 g gerookte spekblokjes of -reepjes
  • 150 g ontbijtspek of bacon
  • 3 lente-/bosuitjes, in stukjes van 2 cm
  • 125 ml crème fraîche of warme melk (Melkan)
Bereiden
Kook de aardappelen met zout in 15-20 minuten gaar. Voeg de laatste 2 minuten van de kooktijd de bleekselderij toe. Bak de spekblokjes in een droge, hete koekenpan krokant. Schep ze uit de pan. Rooster het ontbijtspek of bacon in het spekvet. Giet de aardappelen en selderij af. Meng de spekblokjes, bosui en crème fraîche of melk erdoor en stamp tot een grove stamppot. Voeg peper naar smaak toe. Serveer de stamppot met ontbijtspek of bacon erop.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 23 g
  • koolhydraten
  • 51 g
  • vet
  • 40 g
  • Kcal
  • 655
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie