In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Bleekselderijstamppot met zoete speklap jes

Bleekselderijstamppot met zoete speklap jes

Bleekselderijstamppot met zoete speklap jes product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 kilogram kruimige aardappels, geschild, in stukken
  • 1 stronk bleekselderij, in stukjes van 3 cm
  • 500 gram speklappen
  • 1 eetlepel arachide- of zonnebloemolie
  • 3 eetlepels schenkstroop
  • 100 milliliter melk
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 appel, geschild, in blokjes
Bereiden
Kook de aardappels met de bleekselderij in 15-20 minuten gaar. Bestrooi de speklappen met zout en peper. Verhit de olie en bak hierin de speklapjes goudbruin. Voeg de stroop en 150 ml water toe en laat de saus op een lage stand inkoken. Giet de aardappels en bleekselderij af. Stamp ze met de melk en mosterd tot een grove puree. Breng op smaak met zout en peper en schep de appelblokjes erdoor. Serveer de speklapjes met stroopsaus op de stamppot.
Variatie
Kies eens voor knol- in plaats van bleekselderij. Vervang de mosterd door 1/2 eetlepel kerriepoeder.

Voedingswaarde

eiwit
28 g
koolhydraten
53 g
vet
39 g
Kcal
690