1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Bleekselderijstamppot met zoete speklap jes

Bleekselderijstamppot met zoete speklap jes

Bleekselderijstamppot met zoete speklap jes product foto
  • Ingredienten:

  • 1 kilogram kruimige aardappels, geschild, in stukken
  • 1 stronk bleekselderij, in stukjes van 3 cm
  • 500 gram speklappen
  • 1 eetlepel arachide- of zonnebloemolie
  • 3 eetlepels schenkstroop
  • 100 milliliter melk
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 appel, geschild, in blokjes
Bereiden
Kook de aardappels met de bleekselderij in 15-20 minuten gaar. Bestrooi de speklappen met zout en peper. Verhit de olie en bak hierin de speklapjes goudbruin. Voeg de stroop en 150 ml water toe en laat de saus op een lage stand inkoken. Giet de aardappels en bleekselderij af. Stamp ze met de melk en mosterd tot een grove puree. Breng op smaak met zout en peper en schep de appelblokjes erdoor. Serveer de speklapjes met stroopsaus op de stamppot.
Variatie
Kies eens voor knol- in plaats van bleekselderij. Vervang de mosterd door 1/2 eetlepel kerriepoeder.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 28 g
  • koolhydraten
  • 53 g
  • vet
  • 39 g
  • Kcal
  • 690
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie