1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Blini met zalm en waterkers

Blini met zalm en waterkers

Blini met zalm en waterkers product foto
  • Ingredienten:

  • 1 eetlepel geraspte citroenschil
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 eetlepels wodka
  • 1 eetlepel gehakte dille
  • 1 theelepel suiker
  • 200 gram zalmfilet
  • 100 gram bloem
  • 100 gram boekweitmeel (of bloem)
  • 1 zakje gist (7 g)
  • 400 milliliter melk
  • 2 eieren gesplitst
  • 15 gram gesmolten boter
  • 3 eetlepels olie of vloeibaar bakproduct
  • 10 gram waterkers of rucola geplukt
  • 50 milliliter crème fraîche lobbig geklopt
  • vershoudfolie
Voorbereiden
Meng citroenschil, citroensap, wodka, dille, suiker en 1 theelepel grof zout met elkaar en wrijf hiermee de zalmfilet rondom in. Leg de vis op een bord, dek af met vershoudfolie en leg er een plank op. Verzwaar met bijvoorbeeld een liter- of kiloverpakking en zet bij voorkeur een dag of nacht in de koelkast.
Bereiden
Meng de bloem en het boekweitmeel in een kom. Los de gist op in een paar eetlepels van de melk en giet in het midden van het bloemmengsel. Verwarm de rest van de melk tot lauwwarm en klop de melk door de eidooiers. Schenk dit bij het bloemmengsel en klop met een elektrische mixer goed door. Voeg de gesmolten boter en wat zout toe en klop tot het beslag soepel en glad is. Laat het beslag op kamertemperatuur afgedekt circa 1 uur rijzen tot de massa is verdubbeld. Klop de eiwitten met een mespunt zout stijf en schep dit voorzichtig door het beslag. Verhit steeds een beetje olie in een koekenpan en bak 8-12 kleine pannenkoekjes van het beslag. Snijd de gemarineerde zalm in dunne plakjes. Verdeel kleine plukjes waterkers over de blini’s en leg de zalm erop. Schep er wat crème fraîche bij.
Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 24 g
  • koolhydraten
  • 43 g
  • vet
  • 29 g
  • Kcal
  • 540
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie