Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Bloemkool- paprikasalade met feta

Bloemkool- paprikasalade met feta

Bloemkool- paprikasalade met feta product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 rode paprika’s
  • 75 milliliter olijfolie
  • 1 bloemkool, in roosjes
  • 2 uien, in partjes
  • 2 teentjes knoflook, in plakjes
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 blikje ca. 400 g) kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt
  • 2 eetlepels citroensap of wittewijnazijn
  • 2 eetlepels gehakte koriander of peterselie
  • 200 gram feta, verkruimeld
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200oC. Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Bestrijk de paprika’s met olie en bestrooi met zout en peper. Leg de paprika’s in een ovenschaal en zet 20-25 minuten in de oven tot ze zacht zijn. Kook de bloemkoolroosjes in circa 5 minuten beetgaar. Giet af en laat uitlekken. Verhit 2 eetlepels olijfolie en fruit hierin de ui. Voeg de knoflook, paprikapoeder, zout en peper toe en bak 1 minuut mee. Schep het uienmengsel in een kom. Verhit in de- zelfde pan nog 2 eetlepels olijfolie en bak de bloemkool 2-3 minuten. Snijd de paprika’s in repen. Meng de paprika, kikkererwten en bloemkool door het uien mengsel. Klop het citroensap door de rest van de olijfolie. Schep deze dressing met de koriander en feta door de salade. Lekker met grof bruinbrood.
Variatie
Vervang de kikkererwten door witte bonen.

Voedingswaarde

eiwit
16 g
koolhydraten
22 g
vet
32 g
Kcal
460