1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Bloemkool- paprikasalade met feta

Bloemkool- paprikasalade met feta

Bloemkool- paprikasalade met feta product foto
  • Ingredienten:

  • 2 rode paprika’s
  • 75 milliliter olijfolie
  • 1 bloemkool, in roosjes
  • 2 uien, in partjes
  • 2 teentjes knoflook, in plakjes
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 blikje ca. 400 g) kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt
  • 2 eetlepels citroensap of wittewijnazijn
  • 2 eetlepels gehakte koriander of peterselie
  • 200 gram feta, verkruimeld
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200oC. Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Bestrijk de paprika’s met olie en bestrooi met zout en peper. Leg de paprika’s in een ovenschaal en zet 20-25 minuten in de oven tot ze zacht zijn. Kook de bloemkoolroosjes in circa 5 minuten beetgaar. Giet af en laat uitlekken. Verhit 2 eetlepels olijfolie en fruit hierin de ui. Voeg de knoflook, paprikapoeder, zout en peper toe en bak 1 minuut mee. Schep het uienmengsel in een kom. Verhit in de- zelfde pan nog 2 eetlepels olijfolie en bak de bloemkool 2-3 minuten. Snijd de paprika’s in repen. Meng de paprika, kikkererwten en bloemkool door het uien mengsel. Klop het citroensap door de rest van de olijfolie. Schep deze dressing met de koriander en feta door de salade. Lekker met grof bruinbrood.
Variatie
Vervang de kikkererwten door witte bonen.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 16 g
  • koolhydraten
  • 22 g
  • vet
  • 32 g
  • Kcal
  • 460
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie