1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Bloemkoolcurry met yoghurt

Bloemkoolcurry met yoghurt

Bloemkoolcurry met yoghurt product foto
  • Ingredienten:

  • 2 eetlepels olie
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 1 groene paprika, in stukken
  • 1 grote winterwortel, geschild en in plakken
  • 1 kleine bloemkool, in roosjes
  • 2 eetlepels Indiase currypasta
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 100 milliliter Griekse yoghurt
Bereiden
Verhit de olie en fruit hierin de ui circa 5 minuten. Voeg de paprika, wortel en bloemkool toe en roerbak enkele minuten. Roer de currypasta erdoor en fruit 1 minuut mee. Voeg de tomatenblokjes toe en breng al roerend aan de kook. Laat de groenten in circa 10 minuten gaar sudderen. Breng op smaak met zout en peper en roer als laatste de yoghurt erdoor (houd wat apart om te garneren). Warm de yoghurt eventueel nog een paar minuten mee, maar laat niet meer koken. Serveer met wat yoghurt erop.Lekker met rijst.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 7 g
  • koolhydraten
  • 14 g
  • vet
  • 7 g
  • Kcal
  • 165
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie