1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Bloemkoolfrittata met rode ui

Bloemkoolfrittata met rode ui

Bloemkoolfrittata met rode ui product foto
  • Ingredienten:

  • 1 kleine of 1/2 bloemkool, in roosjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 bakje cherry-/kerstomaatjes, gehalveerd
  • 8 eieren
  • 100 milliliter kookroom
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 theelepel paprika- of chilipoeder
  • 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
  • 100 gram geraspte belegen kaas
  • lage ovenschaal van 20x30 cm, ingevet
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de bloemkool 4-5 minuten en giet af. Verhit de olie en fruit hierin de ui en knoflook 2-3 minuten. Schep de tomaatjes en bloemkoolroosjes erdoor en bak ze 2-3 minuten mee. Verdeel het groentemengsel over de ovenschaal. Klop de eieren los met de kookroom, mosterd, paprikapoeder en Italiaanse kruiden. Breng op smaak met zout en peper. Giet het eimengsel over de groenten en bestrooi met de kaas. Bak de frittata circa 25 minuten in het midden van de oven. Lekker met sla of geroosterd brood.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 24 g
  • koolhydraten
  • 9 g
  • vet
  • 29 g
  • Kcal
  • 400
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie