1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Bloemkoolgratin met blauwe kaas en amandel

Bloemkoolgratin met blauwe kaas en amandel

Bloemkoolgratin met blauwe kaas en amandel product foto
  • Ingredienten:

  • 800 gram bloemkool, in halve roosjes
  • 200 milliliter crème fraîche
  • 1 ei
  • 200 gram blauwe kaas, grof verkruimeld
  • 50 gram amandelschaafsel
  • ovenschaal, ingevet
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200ºC. Breng een pan met ruim water en een snuf zout aan de kook en blancheer de bloemkoolroosjes in circa 5 minuten beetgaar. Giet ze af en laat goed uitlekken. Klop de crème fraîche met het ei, zout en peper los en schep de bloemkool erdoor. Schep dit mengsel in de ovenschaal en verdeel de kaas en amandelen erover. Bak de bloemkoolgratin in het midden van de oven in circa 15 minuten goudbruin. Lekker met kruimige aardappels met gehakte peterselie en bieslook
Variatie
Vervang de bloemkool door broccoli.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 18 g
  • koolhydraten
  • 9 g
  • vet
  • 45 g
  • Kcal
  • 520
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie