Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Bloemkoolgratin

Bloemkoolgratin

Bloemkoolgratin product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 eetl. boter
  • 1 bloemkooltje (ca. 600 g)
  • 100 g geraspte pittige kaas
  • zout en versgemalen peper
  • versgemalen nootmuskaat
  • 100 ml kookroom
  • 1 ei
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 graden. Smeer een ovenschaal in met boter. Snijd de bloemkool in plakken en leg deze dakpansgewijs in de schaal. Strooi tussen de lagen wat kaas, peper en nootmuskaat. Klop de room los met het ei en wat zout en peper en giet dit gelijkmatig over de bloemkool. Bak de gratin in circa 20 minuten gaar en bruin. Lekker met een tartaartje of saucijsjes.

Voedingswaarde

eiwit
11 g
koolhydraten
6 g
vet
20 g
Kcal
260