1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Bloemkoolschotel met ham, ei en kerriesaus

Bloemkoolschotel met ham, ei en kerriesaus

Bloemkoolschotel met ham, ei en kerriesaus product foto
  • Ingredienten:

  • 1 grote bloemkool, in roosjes
  • zout
  • 4 eieren
  • 40 g boter of vloeibare
  • margarine
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 eetl. kerriepoeder
  • 40 g bloem
  • 400 ml melk (Melkan)
  • versgemalen peper
  • 200 g hamreepjes
  • 2 eetl. gehakte peterselie
Voorbereiden
Kook de bloemkoolroosjes in water met zout 12-15 minuten. Kook de eieren hard in 10 minuten. Pel ze en hak ze fijn.
Bereiden
Verhit de boter, voeg ui en kerriepoeder toe en roerbak 2 minuten. Roer de bloem erdoor en laat het mengsel al roerend 1 minuut garen. Giet de melk er in gedeelten bij. Blijf roeren tot een gladde saus ontstaat en voeg peper toe. Giet de bloemkool af en leg de roosjes naast elkaar in een schaal. Verdeel de hamreepjes erover. Schenk de saus erover en bestrooi deze met het gehakte ei en de peterselie.
Variatie
Maak er een mosterdsaus van door in plaats van 1 eetlepel kerriepoeder 1 theelepel kerriepoeder toe te voegen samen met 1 eetlepel mosterd.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 26 g
  • koolhydraten
  • 23 g
  • vet
  • 18 g
  • Kcal
  • 355
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie