In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Bloemkoolsoep met gepofte knoflook

Bloemkoolsoep met gepofte knoflook

Bloemkoolsoep met gepofte knoflook product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Tussengerecht
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 6 teentjes knoflook, ongepeld
  • 1 theelepel olijfolie
  • 500 gram bloemkool, in roosjes
  • 1 prei, in ringen
  • 1 liter kippenbouillon
  • mespunt nootmuskaat
  • 100 gram oude kaas, geraspt
  • handje verse peterselie, fijngehakt
  • 1 stokbrood
  • aluminiumfolie
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180ºC. Besprenkel de teentjes knoflook met wat olie, wikkel in aluminiumfolie en rooster circa 25 minuten in de oven. Kook intussen de bloemkool en prei in de bouillon in circa 20 minuten gaar. Neem de gepofte knoflook uit de oven, verwijder de schil en voeg de knoflook toe aan de bloemkool. Pureer met een staafmixer de bloemkool en prei tot een gladde soep. Bestrooi de soep met nootmuskaat, kaas en peterselie. Serveer met het stokbrood.

Voedingswaarde

eiwit
16 g
koolhydraten
40 g
vet
13 g
Kcal
350