1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Bloemkoolsoep met gepofte knoflook

Bloemkoolsoep met gepofte knoflook

Bloemkoolsoep met gepofte knoflook product foto
  • Ingredienten:

  • 6 teentjes knoflook, ongepeld
  • 1 theelepel olijfolie
  • 500 gram bloemkool, in roosjes
  • 1 prei, in ringen
  • 1 liter kippenbouillon
  • mespunt nootmuskaat
  • 100 gram oude kaas, geraspt
  • handje verse peterselie, fijngehakt
  • 1 stokbrood
  • aluminiumfolie
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180ºC. Besprenkel de teentjes knoflook met wat olie, wikkel in aluminiumfolie en rooster circa 25 minuten in de oven. Kook intussen de bloemkool en prei in de bouillon in circa 20 minuten gaar. Neem de gepofte knoflook uit de oven, verwijder de schil en voeg de knoflook toe aan de bloemkool. Pureer met een staafmixer de bloemkool en prei tot een gladde soep. Bestrooi de soep met nootmuskaat, kaas en peterselie. Serveer met het stokbrood.
Menugang
Tussengerecht
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 16 g
  • koolhydraten
  • 40 g
  • vet
  • 13 g
  • Kcal
  • 350
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie