BLOEMKOOLTABOULEH MET KRAB EN GARNALEN - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. BLOEMKOOLTABOULEH MET KRAB EN GARNALEN

BLOEMKOOLTABOULEH MET KRAB EN GARNALEN

BLOEMKOOLTABOULEH MET KRAB EN GARNALEN product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 kleine bloemkool
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 3 cm verse gember, geschild en geraspt
  • rasp en sap van 1 citroen
  • 1 lente-/bosuitje, in smalle ringen
  • 75 milliliter olijfolie
  • 100 gram Hollandse garnalen
  • 1 blikje krab, schoongemaakt
  • 125 milliliter crème fraîche
  • 1 theelepel hete pepersaus
  • 1 eetlepel ketchup
  • 1 rode paprika, zonder zaadjes, in smalle repen
Bereiden
Verdeel de bloemkool in roosjes en rasp de bloemkoolroosjes grof. Klop de knoflook, gember, citroenrasp, -sap, bosui, olie, zout en peper tot een dressing. Meng de bloemkool met de dressing, garnalen en het krabvlees. Verdeel deze tabouleh over 4 glazen of schaaltjes. Meng de crème fraîche met de pepersaus en ketchup. Verdeel deze saus over de tabouleh en garneer met reepjes paprika.
Variatie
Vervang de krab uit blik door stukjes surimi. Neem rivierkreeftjes in plaats van Hollandse garnalen.

Voedingswaarde

eiwit
17 g
koolhydraten
10 g
vet
31 g
Kcal
405