Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Boerengroentesoep met balletjes

Boerengroentesoep met balletjes

Boerengroentesoep met balletjes product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 liter groente- of vleesbouillon
  • 200 gram rundergehakt
  • 50 gram ontbijtspekplakjes zeer fijngesneden
  • 1 eetlepel gehaktkruiden
  • 100 gram wortel geschild en in stukjes
  • 100 gram broccoli in miniroosjes
  • 100 gram bloemkool in miniroosjes
  • 100 gram tuinbonen
  • 1 bosje lente-/bosuitjes in dunne ringen
  • 1 bosje peterselie grof gehakt
Bereiden
Breng de bouillon aan de kook. Kneed het gehakt goed door met het ontbijtspek en de gehaktkruiden en rol er kleine balletjes van. Leg de balletjes in de bouillon en zet de warmtebron lager. Schuim de bouillon indien nodig af. Voeg de wortel, broccoli en bloemkool toe en kook 2 minuten. Vervolg met de tuinbonen en kook nog eens 2 minuten. Voeg als laatste de lente-ui en peterselie toe en breng de soep op smaak met zout en peper. Serveer direct.

Voedingswaarde

eiwit
15 g
koolhydraten
5 g
vet
10 g
Kcal
180