Boerenkaasfondue - Recepten
Wij roepen de PLUS Mini saucijzenbroodjes met houdbaarheidsdatum 10-11-2019 terug.
Lees meer Verberg deze melding

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Boerenkaasfondue

Boerenkaasfondue

Boerenkaasfondue product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 teentje knoflook, gehalveerd
  • 400 ml droge witte wijn
  • 800 g belegen boerenkaas, geraspt
  • versgemalen peper
  • geraspte of gemalen nootmuskaat
  • 1 theel. mosterd
  • 1 eetl. maïzena
  • 1 eetl. kirsch
  • bruinbrood, grof volkoren- of notenbroodfonduepan en rechaud
Voorbereiden
Wrijf de fonduepan of andere pan met dikke bodem in met de snijkant van de knoflook. Verwarm de wijn tegen de kook aan.
Bereiden
Voeg tijdens goed roeren beetje bij beetje de kaas bij de warme wijn zodat de kaas goed smelt. Voeg peper, nootmuskaat en mosterd toe. Meng de maïzena met de kirsch en bind de gesmolten kaasmassa er al roerend mee. Zet de gevulde fonduepan op het rechaud en serveer er de in plakken gesneden broodsoorten bij.

Voedingswaarde

eiwit
48 g
koolhydraten
3 g
vet
63 g
Kcal
840