1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Boerenkaassoep met lente-ui en mosterd

Boerenkaassoep met lente-ui en mosterd

Boerenkaassoep met lente-ui en mosterd product foto
  • Ingredienten:

  • 1 bosje lente-/bosui, in ringen, loof apart
  • 25 gram boter of vloeibaar bakproduct
  • 2 eetlepel mosterd
  • 8 deciliter kippenbouillon
  • 200 milliliter kookroom
  • 100 gram jongbelegen boerenkaas, geraspt
Bereiden
Bak de lente-ui, zonder loof, in de boter zonder te kleuren. Voeg de mosterd toe, giet de bouillon erbij en kook zachtjes 5 minuten. Pureer met een staafmixer. Voeg de room en kaas toe en laat de kaas al roerend smelten in de soep. Breng op smaak met zout en peper. Bestrooi de soep voor het serveren met het gehakte loof van de lente-ui.
Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 8 g
  • koolhydraten
  • 5 g
  • vet
  • 24 g
  • Kcal
  • 270
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie