Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Boerenkaassoep met lente-ui en mosterd

Boerenkaassoep met lente-ui en mosterd

Boerenkaassoep met lente-ui en mosterd product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 bosje lente-/bosui, in ringen, loof apart
  • 25 gram boter of vloeibaar bakproduct
  • 2 eetlepel mosterd
  • 8 deciliter kippenbouillon
  • 200 milliliter kookroom
  • 100 gram jongbelegen boerenkaas, geraspt
Bereiden
Bak de lente-ui, zonder loof, in de boter zonder te kleuren. Voeg de mosterd toe, giet de bouillon erbij en kook zachtjes 5 minuten. Pureer met een staafmixer. Voeg de room en kaas toe en laat de kaas al roerend smelten in de soep. Breng op smaak met zout en peper. Bestrooi de soep voor het serveren met het gehakte loof van de lente-ui.

Voedingswaarde

eiwit
8 g
koolhydraten
5 g
vet
24 g
Kcal
270