Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Boerenkoolschotel met amandelkorst

Boerenkoolschotel met amandelkorst

Boerenkoolschotel met amandelkorst product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 50 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 600 gram kruimige aardappels
  • 20 gram boter
  • 100 milliliter melk
  • 1 eetlepel nootmuskaat
  • 600 gram boerenkool panklaar
  • 1 zakje mix voor bechamelsaus
  • 150 milliliter melk
  • 100 gram spekblokjes
  • 1 ui gesnipperd
  • 200 gram knolselderij
  • 500 gram half om half gehakt
  • 1 laurierblaadje
  • 50 gram geschaafde amandelen
Bereiden
Kook de aardappels gaar in ruim water met zout. Giet ze af en stamp fijn met de boter en warme melk. Breng op smaak met zout, versgemalen peper en een snuf nootmuskaat. Stoom of kook de boerenkool in circa 5 minuten beetgaar. Bereid de bechamelsaus met de melk volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bak de spekblokjes een paar minuten uit. Voeg de ui en knolselderij toe en bak mee tot ze licht verkleuren. Voeg het gehakt en laurierblaadje toe en bestrooi met wat zout, versgemalen peper en eventueel kruidnagelpoeder. Bak het gehakt rul. Verwarm de oven voor op 180°C. Bestrijk de ovenschaal met de helft van de aardappelpuree. Verdeel hierop de helft van de boerenkool en daar weer bovenop de helft van het gehaktmengsel. Vervolg met nog een laag puree, kool en gehakt. Verdeel de bechamelsaus erover en strijk glad. Bestrooi met de amandelen en bak het gerecht in 20 à 30 minuten goudbruin in de oven.

Voedingswaarde

eiwit
34 g
koolhydraten
42 g
vet
35 g
Kcal
640