Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Boerenkoolschotel met zoete aardappel en makreel

Boerenkoolschotel met zoete aardappel en makreel

Boerenkoolschotel met zoete aardappel en makreel product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 300 gram kruimige aardappels, geschild en in blokjes
  • 400 gram zoete aardappels, geschild en in blokjes
  • 400 gram panklare boerenkool
  • 100 gram gerookte spekblokjes
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 4 eetlepels ketjap
  • 1 eetlepel sambal
  • 1 gestoomde makreel, in stukken, zonder vel en graten
  • 1 eetlepel boter
  • 1 eetlepel sesamzaad
Bereiden
Leg alle aardappelblokjes in een pan en giet er water op zodat ze net onder staan. Voeg zout toe en leg de boerenkool erop. Kook met het deksel op de pan in circa 20 minuten gaar. Bak intussen de spekblokjes helemaal uit. Neem ze uit de pan en fruit de ui in het bakvet in circa 5 minuten glazig. Voeg de knoflook toe en fruit nog een paar minuten. Voeg de ketjap en sambal toe en roer de makreel en spekjes erdoor. Warm enkele minuten mee. Giet de aardappels en boerenkool af en stamp grof met de boter. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de boerenkoolschotel met de makreel en bestrooi met sesamzaad.

Voedingswaarde

eiwit
29 g
koolhydraten
49 g
vet
32 g
Kcal
620