1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Boerenkoolstamppot met paprika en rookworst

Boerenkoolstamppot met paprika en rookworst

Boerenkoolstamppot met paprika en rookworst product foto
  • Ingredienten:

  • 1250 gram kruimige aardappels, geschild, in stukken
  • 600 gram boerenkool, panklaar
  • 2 eetlepels vloeibaar bakproduct
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 rode paprika’s, zonder zaadjes, in blokjes
  • 1 blikje tomatenpuree (70 g)
  • 450 milliliter heet water
  • mespuntje suiker
  • 1 Boeren Scharrelrookworst, Unox
  • 200 milliliter warme melk
Bereiden
Kook de aardappels met zout afgedekt circa 10 minuten. Verdeel de boerenkool over de aardappels en kook alles in nog circa 15 minuten gaar. Verhit intussen in een koekenpan het bakproduct en fruit hierin de ui circa 3 minuten. Voeg de knoflook en paprika toe en bak ze op halve stand 4-5 minuten mee. Voeg de tomatenpuree toe en bak nog circa 1 minuut mee. Giet water erbij en roer de suiker erdoor. Laat circa 10 minuten zachtjes doorkoken tot een dikke saus. Breng op smaak met zout en peper. Verwarm intussen de worst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de aardappels en boerenkool af en stamp ze door elkaar. Voeg zoveel melk toe dat een smeuïge stamppot ontstaat. Verdeel deze over warme borden en verdeel de paprikasaus erover. Serveer de worst op de stamppot.
Variatie
Vervang de Unox Boeren Scharrelrookworst door Unox magere Boeren Scharrelrookworst.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 23 g
  • koolhydraten
  • 68 g
  • vet
  • 20 g
  • Kcal
  • 560
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie