Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Boerenkoolstamppot met rode paprika

Boerenkoolstamppot met rode paprika

Boerenkoolstamppot met rode paprika product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
3

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 bakje pijnboompitten
  • 400 gram kruimige aardappelen, in stukken
  • 600 gram panklare boerenkool
  • 1 Unox Gelderse Rookworst (285 g)
  • 200 milliliter warme melk
  • 2 rode paprika's, zonder zaadjes, in blokjes
  • balsamico(stroop)
Bereiden
Rooster de pijnboompitten licht in een droge, hete koekenpan. Kook de aardappels in een laagje water met zout circa 10 minuten met het deksel op de pan. Voeg de boerenkool toe en kook alles in circa 15 minuten gaar. Verwarm de Unox Gelderse rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de aardappels en de boerenkool af en stamp ze door elkaar. Voeg zoveel van de melk toe tot de stamppot smeuïg is. Meng met de blokjes paprika en verdeel over borden. Bestrooi met de pijnboompitten en besprenkel met wat balsamico. Snijd de Gelderse rookworst in stukken en leg de worst bij de stamppot.

Voedingswaarde

eiwit
35 g
koolhydraten
50 g
vet
45 g
Kcal
760