In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Boerenomelet met brie

Boerenomelet met brie

Boerenomelet met brie product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 300 gram broccoli
  • 200 gram sugarsnaps
  • 200 gram gerookte spekblokjes
  • 6 eetlepels arachide- of zonnebloemolie
  • 200 gram oesterzwammen of kastanjechampignons, schoongeveegd
  • 6 eieren, gesplitst
  • 4 eetlepels melk of kookroom
  • 150 gram brie, in dunne plakjes
  • 75 gram geraspte parmezaanse kaas
  • grof bruinbrood
Bereiden
Verdeel de broccoli in kleine roosjes en snijd de steeltjes fijn. Kook de broccoli en sugarsnaps circa 3 minuten, giet af en spoel er koud water over. Bak de spekblokjes in een droge, hete wok en schep ze uit de pan. Verhit 2 eetlepels olie in de wok en roerbak hierin de broccoli, sugarsnaps en paddenstoelen circa 2 minuten. Schep de spekjes erdoor en houd even warm. Meng de eidooiers met melk, zout en peper. Klop in een andere vetvrije kom de eiwitten stijf met een snufje zout. Spatel het dooiermengsel erdoor. Verhit de rest van de olie in 2 pannen en schenk het eimengsel erin. Bak de omeletten in 2-3 minuten aan de onderkant goudbruin. Verdeel de brie en het groentemengsel over één helft en klap ze dicht. Bestrooi met de Parmezaanse kaas en serveer met bruinbrood.
Variatie
• Zet de omeletten voor het serveren onder een hete ovengrill zodat de Parmezaanse kaas licht gratineert. • Vervang de spekblokjes door reepjes rauwe ham.

Voedingswaarde

eiwit
38 g
koolhydraten
6 g
vet
51 g
Kcal
645