Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Boerenomelet

Boerenomelet

Boerenomelet product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Lunchgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
2

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 50 g boter
  • 300 g boerensoepgroenten, vers gesneden
  • 6 eieren
  • 100 ml melk (Melkan)
  • zout
  • versgemalen peper
  • 2 eetl. gehakte peterselie (vers of diepvries)
  • 150 g gekookte hamreepjes
  • 1 theel. paprikapoeder
  • 50 g geraspte belegen kaas
Voorbereiden
Verhit de helft van de boter en roerbak hierin de soepgroenten 4 minuten. Klop de eieren schuimig met de melk en voeg zout, peper en 1 eetlepel peterselie toe.
Bereiden
Verwarm de rest van de boter in een grote koekenpan en giet het ei­mengsel erin. Bak een goudgele omelet waar­van het eimengsel net gestold is. Keer de omelet niet om. Schep de hamreepjes en paprikapoeder door de groente. Verdeel het mengsel over één helft van de omelet en sla de andere helft eroverheen. Strooi de rest van de peterselie en de kaas erover en laat de omelet op een bord of schaal glijden.Lunchgerecht voor 4 personen / hoofdgerecht voor 2 personen

Voedingswaarde

eiwit
35 g
koolhydraten
9 g
vet
44 g
Kcal
565