Wij roepen per direct het PLUS Shoarmavlees met houdbaarheidsdatum (tht) 17-12-2018 en tht’s daarvoor terug. Het betreft PLUS Shoarmavlees 500 gram en PLUS Shoarmavlees 1 kilo. De producten kunnen mogelijk besmet zijn met de salmonella bacterie. We raden consumenten aan het product niet te consumeren en terug naar de winkel te brengen.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Boeuf Stroganoff met aardappelkoekjes

Boeuf Stroganoff met aardappelkoekjes

Boeuf Stroganoff met aardappelkoekjes product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 145 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 6 eetlepels olie of vloeibaar bakproduct
  • 600 gram runderlappen in blokjes
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 2 uien in halve ringen
  • 1 theelepel tomatenpuree
  • 1 eetlepel bloem
  • 500 gram runderbouillon of - fond
  • 50 milliliter wodka of witte wijn
  • 600 gram vastkokende aardappels gewassen
  • 2 eetlepels bieslook fijngehakt
  • 450 gram champignons in vieren
  • 100 milliliter zure room
  • 1 eetlepel mosterd
Bereiden
Verhit 2 eetlepels van de olie. Bestrooi het vlees met zout, versgemalen peper en paprikapoeder en bak dit in porties om en om bruin. Schep uit de pan en roer de aanbaksels los. Fruit de uien circa 5 minuten op een lage stand. Voeg de tomatenpuree en bloem toe en roerbak een paar minuten. Giet de bouillon en wodka erbij en laat op een hoge stand even koken. Zet de warmtebron lager en voeg het vlees weer toe. Laat het vlees met het deksel op de pan circa 1,5 uur stoven. Kook intussen de aardappels in de schil in circa 20 minuten gaar. Giet ze af en laat afkoelen. Pel de aardappels en rasp ze grof. Breng op smaak met zout en versgemalen peper en schep de bieslook erdoor. Kneed met vochtige handen koekjes van het aardappelmengsel en leg ze afgedekt in de koelkast om op te stijven. Verhit 1 eetlepel olie en bak hierin de champignons op een hoge stand bruin. Voeg ze toe aan het vlees en roer de zure room en mosterd erdoor. Stoof nog circa 30 minuten op een lage stand zonder deksel op de pan. Bak intussen de aardappelkoekjes in de rest van de olie om en om goudbruin en houd ze warm in de oven. Serveer ze bij het vlees.

Voedingswaarde

eiwit
38 g
koolhydraten
35 g
vet
43 g
Kcal
720