1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Bolognesesaus met rode wijn

Bolognesesaus met rode wijn

Bolognesesaus met rode wijn product foto
  • Ingredienten:

  • 3 eetl. olijfolie
  • 400 g half-om-half gehakt
  • 2 uien, gesnipperd
  • 1/2 winterwortel, geschild en in kleine blokjes
  • 1 stengel bleekselderij, geschild en in kleine blokjes
  • 1 eetl. gedroogde oregano
  • 1 theel. gedroogde tijm
  • 2 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 2 eetl. tomatenpuree
  • 200 ml volle rode wijn
  • 2 rijpe trostomaten, in kleine blokjes
  • 1 runderbouillontablet
  • zout
  • versgemalen peper
Bereiden
Verwarm de olie in een grote pan en bak hierin het gehakt rul. Voeg de uien toe en laat al roerbakkend in circa 5 minuten goudbruin bakken. Roer de groenteblokjes, gedroogde kruiden en knoflook erdoor en bak nog enkele minuten. Voeg de tomatenpuree toe en bak dit even om te ontzuren. Giet dan de wijn erbij en laat op middelhoge stand iets inkoken. Voeg tomaten en bouillontablet toe en laat met het deksel op de pan nog 20-30 minuten zachtjes pruttelen tot de saus dikker is. Breng verder op smaak met zout en peper.
Menugang
Bijgerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 19 g
  • koolhydraten
  • 6 g
  • vet
  • 32 g
  • Kcal
  • 420
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie