Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Bombe van hete bliksem

Bombe van hete bliksem

Bombe van hete bliksem product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 75 g boter + 1 eetl. extra
  • 2 grote uien (in dunne schijven)
  • 500 g goudrenetten, geschild en in dunne schijven
  • 1 theel. tijmblaadjes
  • 2 eetl. honing
  • 1 kg kruimige aardappelen, geschild en in blokjes
  • zout
  • versgemalen peper
  • 4 plakken ham naar keuze
  • 2 eetl. grove mosterd
  • 50 ml kookroom
Bereiden
Verwarm de boter en fruit hierin de uien in circa 5 minuten al omscheppend op lage stand lichtbruin. Voeg de appel en tijm toe en bak nog 5 minuten mee. Voeg de honing toe, leg het deksel op de pan en laat in circa 10 minuten op lage stand stoven. Zet ondertussen de aardappelen op met water en zout en kook ze gaar. Giet de aardappelen af en voeg de gestoofde appel en ui toe. Stamp alles tot een grove puree en breng goed op smaak met zout en peper. Verwarm de eetlepel boter en leg de plakken ham erin. Laat ze om en om opwarmen, neem ze uit de pan en houd ze even warm. Roer de mosterd en room los in dezelfde pan en laat deze saus even doorkoken. Leg op elk bord een plak ham. Schep een portie hete bliksem in een kom en zet deze omgekeerd op de ham. Neem de kom weg en giet er wat van de saus omheen.

Voedingswaarde

eiwit
15 g
koolhydraten
74 g
vet
26 g
Kcal
590