Bonenburger met chilimayo - Recepten
Wij roepen de PLUS Mini saucijzenbroodjes met houdbaarheidsdatum 10-11-2019 terug.
Lees meer Verberg deze melding

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Bonenburger met chilimayo

Bonenburger met chilimayo

Bonenburger met chilimayo product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 3 eetlepel arachide- of olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, gehakt
  • 1 theelepel gemalen koriander (ketoembar)
  • 1 theelepel gemalen komijn (djinten)
  • mespuntje kurkuma of kerriepoeder
  • 100 gram kastanjechampignons, fijngehakt
  • 400 gram rode bonen (blik), uitgelekt
  • 50 gram tortillachips, fijnverkruimeld
  • 75 gram broodkruim
  • tabasco
  • bloem om te bestuiven
  • 4 eetlepel mayonaise
  • 2 eetlepel chilisaus
  • handje rucola of veldsla
  • 4 pitabroodjes, opengesneden
Bereiden
Verhit 1 eetlepel olie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de specerijen en champignons toe en bak op een lage stand tot het mengsel zacht maar niet droog is. Doe de bonen in een kom, prak ze licht met een vork en voeg het paddenstoelenmengsel, tortillachips, broodkruim en tabasco naar smaak toe. Voeg als het mengsel te vochtig is iets meer broodkruim toe. Vorm met bebloemde handen 4 burgers en bak ze in de rest van de olie 2-3 minuten per kant. Meng de mayonaise met de chilisaus. Serveer de burgers met rucola of veldsla in de pitabroodjes met chilimayo.

Voedingswaarde

eiwit
15 g
koolhydraten
58 g
vet
26 g
Kcal
550