Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Bonenburger

Bonenburger

Bonenburger product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Aantal personen
1

Alles wat je moet weten over dit recept

Bereiden
• Koekenpan: gebruik boter, olie of een combinatie daarvan. Bak het vlees aan beide kanten aan en zet daarna de warmtebron lager om de burgers rustig te laten garen.
• Grillpan of barbecue: bestrijk de hamburgers licht met olie en gril ze aan beide kanten tot ze gaar zijn. Draai tussendoor eventueel een kwartslag voor een mooi ruitjeseffect.
• Oven: verwarm de oven voor op 180ºC en bak de hamburgers 15-30 minuten (afhankelijk van de grootte en dikte). Keer ze halverwege om.

De burger: maak 4 vegetarische burgers van 1 blikje uitgelekte kidneybonen, fijngemalen met 2 maisboterhammen (zonder korst), 2 lente-/ bosuitjes, 1 eidooier, 1 eetlepel tacosaus, 1 theelepel komijnpoeder (zie ook pag. 121), ½ bosje koriander, zout en peper. Laat 1 uur rusten in de koelkast. Brood & beleg: zadenbroodje, belegd met ijsbergsla, tacosaus en tortillachips. Serveer met: geraspte kaas en wat blaadjes koriander.