Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Bonenkoeken met mango-komkommerroom en korianderrijst

Bonenkoeken met mango-komkommerroom en korianderrijst

Bonenkoeken met mango-komkommerroom en korianderrijst product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
5

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 3 eetl. olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 4 lente-/bosuitjes, in ringen
  • 2 groene pepers, zonder zaadjes, gehakt
  • 2 blikken zwarte bonen (uitlekgewicht ca. 500 g)
  • 1 eetl. gemalen komijn (djinten)
  • 250 g (zoete) aardappel, geschild en geraspt
  • 2 eierenzout
  • 4-5 eetl. droog broodkruim
  • 250 g basmatirijst
  • 2 eetl. gehakte verse koriander
  • 2 vleestomaten, gepeld, in blokjes
  • voor de mango-komkommerroom:
  • 1 mango, geschild, in stukjes
  • 1/2 komkommer, geschild, geraspt
  • 200 ml zure room (Melkan)
  • versgemalen peper
Bereiden
Meng de ingrediënten voor de mango-komkommerroom. Verhit de olijfolie en fruit hierin de knoflook, bosui en groene pepers. Schep, van de warmtebron af, de uitgelekte bonen, iets plat gedrukt, de komijn en de aardappelrasp erdoor. Kluts de eieren met zout in een kom. Voeg het bonenmengsel met het broodkruim toe en vorm er 10 ballen van. Verwarm de ovengrill. Druk de ballen op een ingevette bakplaat plat en maak er ronde koeken van. Zet ze 8-10 minuten minimaal 10 cm onder de grill. Draai ze om en gril nog 2-3 minuten. Kook intussen de rijst en schep er de koriander en tomatenblokjes door. Serveer de bonenkoeken met de korianderrijst en de mango-komkommerroom.

Voedingswaarde

eiwit
17 g
koolhydraten
88 g
vet
20 g
Kcal
605