1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Bonensalade met groenekruidendressing

Bonensalade met groenekruidendressing

Bonensalade met groenekruidendressing product foto
  • Ingredienten:

  • 400 gram sperziebonen, afgehaald
  • 250 gram diepvriestuinbonen
  • 200 gram peultjes, afgehaald
  • 1 blik borlotti- of witte bonen, uitgelekt
  • 4 tomaten in blokjes
  • 75 gram rucola
  • 100 gram Parmezaanse kaas, geschaafd
  • 3 eetlepel olijfolie
  • 3 eetlepel kippen- of vleesbouillon
  • 2 eetlepel rodewijnazijn of citroensap
  • 1 eetlepel gehakte verse basilicum
  • 1 eetlepel gehakte (platte) peterselie
  • 1 eetlepel gehakte bieslook of lente-/bosui
Bereiden
Kook de sperziebonen en tuinbonen in 8 minuten beetgaar. Voeg de laatste 5 minuten van de kooktijd de peultjes toe. Giet de bonen af, spoel er koud water over en laat goed uitlekken. Meng alle ingredienten voor de dressing. Meng alle bonen, peultjes en tomaten met de dressing door elkaar. Verdeel de rucola over borden. Schep de bonensalade erop en verdeel de kaas erover. Lekker met focacciabrood.
Menugang
Tussengerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 26 g
  • koolhydraten
  • 31 g
  • vet
  • 20 g
  • Kcal
  • 445
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie