1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Bonenstoof met spekjes en salie

Bonenstoof met spekjes en salie

Bonenstoof met spekjes en salie product foto
  • Ingredienten:

  • 250 gram magere spekblokjes
  • 8 blaadjes salie
  • 500 gram sperziebonen, afgehaald
  • 450 gram voorgekookte aardappelpartjes (koelvers)
  • 250 milliliter vlees- of kippenbouillon
  • 4 handperen, geschild, in partjes
Bereiden
Bak de spekblokjes in een droge, hete koekenpan lichtbruin en krokant. Schep ze uit de pan. Hak de helft van de salieblaadjes en zet apart. Schep de overige salieblaadjes, sperziebonen, aardappelpartjes en bouillon in een pan. Breng aan de kook en kook zachtjes 6-7 minuten. Voeg de partjes peer toe en stoof nog 3-4 minuten. Schep de spekblokjes erdoor. Bestrooi de bonenstoof voor het serveren met de gehakte salie.
Variatie
Vervang de spekblokjes door reepjes rauwe ham.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 16 g
  • koolhydraten
  • 37 g
  • vet
  • 14 g
  • Kcal
  • 365
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie