1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Bonte bonensalade

Bonte bonensalade

Bonte bonensalade product foto
  • Ingredienten:

  • 1 eetl. olijfolie
  • 2 sjalotjes, gesnipperd
  • 1 pot witte bonen(350 g),afgespoeld en uitgelekt
  • 1 bakje cherry-/kerstomaten, gehalveerd
  • 1 gele paprika, zonder zaadjes, in miniblokjes
  • 2 eetl. gehakte peterselie
  • voor de dressing:
  • 4 eetl. olijfolie
  • 1 eetl. wijnazijn of citroensap
  • 1 eetl. kappertjes
  • zout
  • versgemalen (zwarte) peper
Bereiden
Verhit de olijfolie en fruit hierin de sjalotjes. Meng de ingrediënten voor de dressing en schep de sjalotjes met bakvet erdoor. Schep de bonen, kerstomaten, paprikablokjes en peterselie door elkaar. Spatel de dressing erdoor.
Variatie
Lekker met grof bruinbrood of stokbrood met tapenade.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 7 g
  • koolhydraten
  • 17 g
  • vet
  • 19 g
  • Kcal
  • 270
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie