Bonte druiventaartjes met walnoot - Recepten
Wij roepen de PLUS Mini saucijzenbroodjes met houdbaarheidsdatum 10-11-2019 terug.
Lees meer Verberg deze melding

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Bonte druiventaartjes met walnoot

Bonte druiventaartjes met walnoot

Bonte druiventaartjes met walnoot product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
6

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 75 gram walnoten
  • 75 gram bruine basterdsuiker
  • 250 gram bloem
  • 125 gram boter in blokjes
  • 3 potje abrikozenjam
  • 125 gram blauwe pitloze druiven
  • 125 gram witte pitloze druiven
  • 125 gram demi crème fraîche
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 6 taartvormpjes Ø 10 cm ingevet of bekleed met bakpapier
Voorbereiden
Rooster de noten in een droge hete koekenpan. Maal ze niet helemaal fijn. Meng de noten met de basterdsuiker en de bloem. Snijd de boter met 2 messen in de bloem tot kruimels en kneed kort tot een kruimelig deeg. Druk het deeg in de taartvormpjes en zet ze 15 minuten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 180°C en bak het deeg in de vormpjes 20 minuten. Laat iets afkoelen en wip de bodems uit de vormpjes. Dit kan ook een dag van tevoren, mits bewaard in een koektrommel.
Bereiden
Verwarm de abrikozenjam zonder te koken. Voeg eventueel port of sherry toe. Schep de druiven erdoor. Verdeel de vruchten, eventueel een beetje gestapeld, over de taartjes. Klop de crème fraîche los met de vanillesuiker en serveer deze er apart bij.

Voedingswaarde

eiwit
8 g
koolhydraten
77 g
vet
29 g
Kcal
605