Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Bonte salade met kaassticks

Bonte salade met kaassticks

Bonte salade met kaassticks product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Tussengerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 4 dikke plakken jongbelegen kaas (ca. 100 g per stuk)
  • 100 gram bloem
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 2 eieren
  • 100 gram paneermeel
  • 75 gram gemengde bladsla
  • 1 rode puntpaprika, zonder zaadjes, in repen
  • 1 venkelknol, in ringen
  • 2 appels of peren, in partjes
  • mosterd-honingdressing
  • 100 gram boter of vloeibaar bakproduct
Bereiden
Snijd de kaas in dikke repen van 2 cm. Strooi de bloem, gemengd met paprikapoeder, in een diep bord. Klop de eieren met 2 eetlepels water los in een tweede diep bord. Strooi het paneermeel op een derde bord. Wentel de kaasrepen eerst door de bloem, dan door het ei en daarna door het paneermeel. Leg de kaasrepen naast elkaar op een bord en zet circa 15 minuten in de diepvries zodat de paneerlaag goed hecht. Meng de sla met de paprika, venkel, appel en dressing. Verhit de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de kaassticks in 2-3 minuten rondom bruin. Bak de sticks niet te lang, dan loopt de kaas uit de paneerlaag. Serveer de kaassticks op de salade en serveer er grof bruinbrood met walnotentapenade bij.

Voedingswaarde

eiwit
33 g
koolhydraten
51 g
vet
69 g
Kcal
965