1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Borsjt met zure room en dille

Borsjt met zure room en dille

Borsjt met zure room en dille product foto
  • Ingredienten:

  • 500 gram runderpoulet
  • 1 ui gepeld
  • 1 laurierblaadje
  • 1 takje tijm
  • 1 kruidnagel
  • 2 peperkorrels
  • stukje folie
  • 2 eetlepels olie
  • 1 rode ui gesnipperd
  • 3 rauwe bieten geschild
  • 1 winterwortel
  • 4 eetlepels zure room
  • 3 eetlepels gehakte dille
Voorbereiden
Leg het vlees met alle ingrediënten voor de bouillon en een theelepel zout in een grote pan en giet er 1,5 liter koud water op. Laat langzaam aan de kook komen en schep eventueel schuim weg. Leg het deksel op de pan, zet de warmtebron laag en laat de bouillon circa 2 uur trekken.
Bereiden
Verhit de olie in een grote pan en fruit hierin de ui circa 5 minuten op een lage stand. Snijd de bieten en wortel in kleine blokjes en fruit ze een paar minuten mee. Giet de hete bouillon door een zeef bij de groenten en laat de soep circa 20 minuten zachtjes koken. Schep het vlees uit de zeef en snijd het kleiner. Voeg het vlees toe aan de soep en breng verder op smaak met zout en versgemalen peper. Serveer de soep met een dot zure room en bestrooi met de gehakte dille.Totale bereidingstijd ca. 25 minuten + 2 uur trekken.
Menugang
Tussengerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 30 g
  • koolhydraten
  • 10 g
  • vet
  • 13 g
  • Kcal
  • 285
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie