1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Bospaddenstoelenragout

Bospaddenstoelenragout

Bospaddenstoelenragout product foto
  • Ingredienten:

  • 250 gr gemengde paddenstoelen (kastanjechampignons, oesterzwammen, shiitakes)
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 kleine prei
  • 1 eetl. citroensap
  • 2 eetl. bloem
  • 100 ml kruiden- groentebouillon
  • 60 ml droge sherry of witte wijn
  • 3 eetl. crème fraîche
  • ragoutbakje(s)
Bereiden
Veeg 250 gram gemengde paddenstoelen (kastanjechampignons, oesterzwammen, shiitakes) schoon en snijd ze in plakjes. Verhit 2 eetlepels olijfolie en bak hierin de paddenstoelen en 1 kleine prei, in smalle ringetjes gesneden, circa 4 minuten. Besprenkel tussendoor met 1 eetlepel citroensap en breng op smaak met zout en peper. Bestrooi met 2 eetlepels bloem. Roer 100 ml kruiden- groentebouillon en 60 ml droge sherry of witte wijn erdoor en laat binden. Schep het laatst 3 eetlepels crème fraîche erdoor en serveer in een ragoutbakje naar keuze.
Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 3 g
  • koolhydraten
  • 6 g
  • vet
  • 9 g
  • Kcal
  • 140
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie