Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. BOSPADDENSTOELENSALADE MET BLAUWE KAAS

BOSPADDENSTOELENSALADE MET BLAUWE KAAS

BOSPADDENSTOELENSALADE MET BLAUWE KAAS product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Tussengerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 50 gram walnoten
  • 250 gram gemengde paddenstoelen (kastanjechampignons, oesterzwammen, shiitakes), schoongeveegd
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 1 eetlepel honing
  • 1 kleine krop eikenbladsla of 150 g gemengde bladsla
  • 100 gram blauwe kaas (bijv. roquefort), verkruimeld
Bereiden
Rooster de walnoten in een droge, hete koekenpan. Hak de noten grof en zet apart. Snijd de paddenstoelen in plakken. Verhit de olie en fruit hierin de knoflook. Bak de paddenstoelen 2-3 minuten mee en schep ze uit de pan. Blus het bakvet af met de azijn, roer de honing erdoor en breng op smaak met zout en peper. Scheur de sla iets kleiner en verdeel over borden. Leg de paddenstoelen in het midden en besprenkel met de dressing. Bestrooi de salade met de walnoten en blauwe kaas.
Variatie
Vervang de blauwe kaas door repen brie of camembert. Neem (rode)vruchtenazijn in plaats van balsamico.

Voedingswaarde

eiwit
9 g
koolhydraten
3 g
vet
22 g
Kcal
250