Wij roepen per direct het PLUS Shoarmavlees met houdbaarheidsdatum (tht) 17-12-2018 en tht’s daarvoor terug. Het betreft PLUS Shoarmavlees 500 gram en PLUS Shoarmavlees 1 kilo. De producten kunnen mogelijk besmet zijn met de salmonella bacterie. We raden consumenten aan het product niet te consumeren en terug naar de winkel te brengen.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Bosvruchten-laagjesmousse

Bosvruchten-laagjesmousse

Bosvruchten-laagjesmousse product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 75 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 4 blaadjes gelatine
  • 100 gram frambozen + extra om te garneren
  • 75 gram basterdsuiker
  • 100 gram bosbessen of bramen + extra om te garneren
  • 400 milliliter slagroom
  • 2 takjes munt
  • 2 theelepels poedersuiker
  • 4 hoge glazen
Bereiden
Laat de gelatine weken in ruim water. Pureer 100 gram frambozen met de helft van de suiker. Pureer 100 gram bosbessen met de rest van de suiker. Verwarm beide vruchtenpurees apart op een lage stand (niet laten koken). Knijp de gelatine uit. Roer de helft door de frambozenpuree en de andere helft door de bosbessenpuree. Klop van de warmtebron af stevig door tot de gelatine zich goed heeft verdeeld. Giet de vruchtenpurees in 2 aparte kommen en laat al roerend afkoelen en lobbig worden. Klop de slagroom stijf, verdeel over de 2 kommen en spatel langzaam door de vruchtenpurees. Verdeel de mousses in laagjes over de glazen en laat in circa 1 uur opstijven in de koelkast. Garneer voor het serveren met wat verse bosvruchten en muntblaadjes. Bestrooi met poedersuiker.

Voedingswaarde

eiwit
5 g
koolhydraten
24 g
vet
36 g
Kcal
445