1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Bosvruchten met vanillemascarpone en gluhweingranite

Bosvruchten met vanillemascarpone en gluhweingranite

Bosvruchten met vanillemascarpone en gluhweingranite product foto
  • Ingredienten:

  • 300 gram diepvriesbosvruchten ontdooid
  • 2 eetlepel bosvruchtenjam
  • 1 eetlepel port of sinaasappellikeur
  • 125 gram mascarpone
  • 1 vanillestokje open gesneden, merg eruit
  • sap van een halve citroen
  • 150 gram suiker
  • 1 sap van 1 sinaasappel
  • 1 blaadje laurier
  • 4 kruidnagels
  • 1 kaneelstokje
  • 1 flesje rode wijn
Voorbereiden
Begin een dag van tevoren met de glühweingranité. Verwarm 175 ml water met de suiker, het sinaasappelsap, laurierblaadje, de kruidnagels (gestoken in een sinaasappelschil of het laurierblaadje) en het kaneelstokje. Giet de wijn erbij en laat even zachtjes koken. Laat afkoelen. Zeef het mengsel en vries het in een lage diepvriesdoos in. Roer het mengsel regelmatig met een vork om tot een korrelige granité. Laat minimaal 4 uur bevriezen.
Bereiden
Meng de bosvruchten met de jam en port of sinaasappellikeur en verdeel over 4 glazen. Zet de glazen met het fruit even in de diepvries zodat ze goed koud zijn. Meng de mascarpone met het vanillemerg en citroensap. Verdeel de mascarpone over het fruit en vul de glazen af met de glühweingranité.
Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 3 g
  • koolhydraten
  • 55 g
  • vet
  • 15 g
  • Kcal
  • 510
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie