Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Bosvruchtenjam met rozemarijn

Bosvruchtenjam met rozemarijn

Bosvruchtenjam met rozemarijn product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Tussengerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
1

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 kilogram diepvriesbosvruchten (frambozen, bessen, bramen, aardbeien)
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 1 eetlepel verse rozemarijn- naaldjes, fijngehakt
  • 1 kilogram geleisuiker
  • evt. rode port
  • jampotten
Bereiden
Doe de bosvruchten in een pan met een dikke bodem. Meng de balsamico door de rozemarijn en roer dit mengsel met de geleisuiker door de bosvruchten. Breng al roerend aan de kook tot het mengsel borrelt. Kook al roerend 3-4 minuten en voeg eventueel een scheutje port toe. Schep van de warmtebron af het eventuele schuim eraf. Vulde jampotten tot aan de rand met hete jam. Draai de deksels erop en zet de gevulde potten omgekeerd weg.Voor 3 potten
Variatie
• Maak deze jam ook eens in de zomer als er weer heerlijk sappig en vers seizoensfruit verkrijgbaar is. • Vervang de rozemarijn door 1 eetlepel tijmblaadjes.

Voedingswaarde

eiwit
3 g
koolhydraten
345 g
Kcal
1435