Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Bosvruchtentiramisu met speculaas

Bosvruchtentiramisu met speculaas

Bosvruchtentiramisu met speculaas product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 145 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 250 milliliter slagroom
  • 50 gram witte basterdsuiker
  • 250 gram mascarpone
  • 1 zakje vanillesuiker of merg van 1 vanillestokje
  • 16 speculaasjes, verkruimeld
  • 1 kop sterke koffie, afgekoeld
  • 250 gram diepvriesbosvruchten, ontdooid
Bereiden
Klop de slagroom met de helft van de basterdsuiker stijf en zet in de koelkast. Klop de mascarpone met de rest van de suiker en de vanillesuiker los. Spatel de slagroom erdoor. Verdeel een laagje van 1/3 van de speculaaskruimels over 4 glazen en besprenkel met een beetje koffie. Verdeel daarover een laagje mascarponeroom en daarover een laagje bosvruchten. Herhaal dit en eindig met een laagje bosvruchten. Zet de glazen circa 2 uur in de koelkast om op te stijven.
Variatie
Neem in plaats van diepvriesbosvruchten eens bosvruchtenjam gemengd met bessenlikeur. Vervang mascarpone door volle kwark.

Voedingswaarde

eiwit
8 g
koolhydraten
39 g
vet
58 g
Kcal
715