1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Bosvruchtentiramisu met speculaas

Bosvruchtentiramisu met speculaas

Bosvruchtentiramisu met speculaas product foto
  • Ingredienten:

  • 250 milliliter slagroom
  • 50 gram witte basterdsuiker
  • 250 gram mascarpone
  • 1 zakje vanillesuiker of merg van 1 vanillestokje
  • 16 speculaasjes, verkruimeld
  • 1 kop sterke koffie, afgekoeld
  • 250 gram diepvriesbosvruchten, ontdooid
Bereiden
Klop de slagroom met de helft van de basterdsuiker stijf en zet in de koelkast. Klop de mascarpone met de rest van de suiker en de vanillesuiker los. Spatel de slagroom erdoor. Verdeel een laagje van 1/3 van de speculaaskruimels over 4 glazen en besprenkel met een beetje koffie. Verdeel daarover een laagje mascarponeroom en daarover een laagje bosvruchten. Herhaal dit en eindig met een laagje bosvruchten. Zet de glazen circa 2 uur in de koelkast om op te stijven.
Variatie
Neem in plaats van diepvriesbosvruchten eens bosvruchtenjam gemengd met bessenlikeur. Vervang mascarpone door volle kwark.
Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 145 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 8 g
  • koolhydraten
  • 39 g
  • vet
  • 58 g
  • Kcal
  • 715
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie