1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Boterappels uit de oven

Boterappels uit de oven

Boterappels uit de oven product foto
  • Ingredienten:

  • 4 stevige appels, schoongeboend
  • 75 g boter op kamertemperatuur
  • 75 g lichtbruine basterdsuiker
  • 125 ml versgeperste sinaasappelsap
  • 1/2 citroen (sap)
  • 4 eetl. kook- of koffieroom
  • 2 eetl. geroosterde amandelschaafsel
Voorbereiden
Verwarm de oven voor op 180°C. Steek het klokhuis uit de appels en snijd een groefje horizontaal over de hele appels zodat de schil niet uit elkaar ploft. Vermeng de boter met de suiker.
Bereiden
Zet de appels in een kleine ovenschaal en vul ze met de suikerboter. Giet het sinaasappel- en citroen­sap er omheen en bak ze in circa 40 minuten gaar. Zet de appels op borden en giet de saus uit de schaal in een pannetje. Voeg de room toe en kook het geheel nog een paar minuten in tot een kleverige saus. Giet de saus over de appels en garneer met amandelschaafsel.bereidingstijd is exclusief: 40 minuten oventijd
Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 15 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 3 g
  • koolhydraten
  • 37 g
  • vet
  • 23 g
  • Kcal
  • 360
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie