Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Boterkip uit de oven met gesmoorde radijsjes

Boterkip uit de oven met gesmoorde radijsjes

Boterkip uit de oven met gesmoorde radijsjes product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 100 g grasboter, op kamertemperatuur
  • 1 theel. grof zeezout
  • versgemalen peper
  • 2 eetl. gehakte peterselie
  • 1 eetl. gehakte dragon/selderij
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 scharrelkip(ca.1,3kg)
  • 200 ml droge witte wijn
  • 450 g krieltjes in de schil
  • 2 bosjes radijsjes
  • 100 g ontbijtspekblokjes
  • 1 rode ui, in ringen
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180°C. Vermeng de boter goed met het zout, peper, kruiden en knoflook. Duw met de vingers onder de huid van de kip tot de huid op de meeste plekken los ligt op het vlees. Duw steeds een beetje boter tussen de huid en het vlees en verdeel het goed over het grootste gedeelte van de kip. Bestrooi de kip rondom nog met wat grof zout en peper. Leg de kip met borst naar beneden in een ovenschaal en giet de wijn ernaast. Laat de kip in circa 1,5 uur in het midden van de oven mooi bruin en gaar braden. Verdeel na een uur de krieltjes rondom de kip en schep ze even door de jus. Maak ondertussen de radijsjes schoon en houd het mooie loof apart in ijskoud water. Schep de radijsjes de laatste 10 minuten door de krieltjes bij de kip. Bak de spekjes uit in een koekenpan. Maak een salade van het radijsloof, de uiringen en spek en spekvet. Serveer dit bij de kip. + 1,5 uur oventijd

Voedingswaarde

eiwit
37 g
koolhydraten
26 g
vet
56 g
Kcal
795