Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Bouillabaisse

Bouillabaisse

Bouillabaisse product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 ui gesnipperd
  • 4 teentjes knoflook fijngehakt
  • 2 stengels bleekselderij in boogjes of 1 venkelknol in reepjes
  • 1 prei in ringen
  • 3 tomaten gepeld, in blokjes
  • 1 blikje tomatenpuree (70 g)
  • 1 sinaasappel schoongeboend
  • 1 liter visbouillon (van tablet)
  • 2 takjes tijm of 1 eetl. gedroogde Provençaalse kruiden
  • 1 saffraan (envelopje), of 1/2 theel. saffraanpoeder
  • 300 gram kabeljauwfilet of tilapiafilet, in repen of blokjes
  • 300 gram zalmfilet in repen
  • 200 gram zeevruchtencocktail ontdooid
  • tabasco naar smaak
Bereiden
Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de bleekselderij, prei, tomatenblokjes en -puree toe en bak 2-3 minuten mee. Schil 5 cm schil van de sinaasappel. Voeg de sinaasappelschil, visbouillon, tijm en saffraan toe aan de pan en kook zachtjes circa 10 minuten. Voeg de kabeljauw, zalm en zeevruchten toe en verwarm circa 5 minuten tegen de kook aan. Verwijder de tijm en sinaasappelschil. Breng de bouillabaisse op smaak met tabasco. Lekker met sneetjes stokbrood met rouille.
Variatie
Vervang de zeevruchtencocktail door gekookte mosselen of grote garnalen.

Voedingswaarde

eiwit
44 g
koolhydraten
10 g
vet
24 g
Kcal
440