Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Bouillon met…

Bouillon met…

Bouillon met… product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 potjes vleesfond
  • 150 g haricots verts, afgehaald en gehalveerd
  • 3 eetl. gehakte peterselie of bladselderij
  • 200 g gemengde paddenstoelen (kastanjechampignons, oesterzwammen, shiitakes) in smalle reepjes of dunne plakjes
  • 3 sjalotjes, fijngesnipperd
  • 1 winterwortel, geschrapt, in smalle reepjes
  • 2 lente-/bosuitjes, in ringetjes
  • 3 eetl. groene of rode pesto
  • 100 g taugé of kiemgroenten
  • 100 g Hollandse garnalen(Vismarine)
  • groene kruiden zoals basilicum, tijm, kervel
  • stokbrood of soepstengels1 grote, liefst glazen, theepot op rechaud
Voorbereiden
Vul de vleesfond met water aan tot 1,2 liter. Kook de haricots verts 3 minuten, giet ze af en spoel er koud water over. Verwarm de bouillon met de peterselie of bladselderij.
Bereiden
Giet de hete bouillon in de theepot en zet deze op een rechaud op tafel. Doe alle andere ingrediënten in afzonderlijke bakjes en zet ze eromheen. Schenk de bouillon in uw bord en voeg zelf de ingrediënten toe. Maak zo uw eigen soep!

Voedingswaarde

eiwit
16 g
koolhydraten
30 g
vet
7 g
Kcal
245