Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Bouillon met reepjes wortel en krokant ontbijtspek

Bouillon met reepjes wortel en krokant ontbijtspek

Bouillon met reepjes wortel en krokant ontbijtspek product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 15 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 pot runderbouillon met poulet
  • 1 runderbouillontablet
  • 2 takjes tijm
  • 1 laurierblad
  • 100 g zeer dun gesneden ontbijtspek
  • 250 g winterwortel, geschild en in flinterdunne reepjes
  • 2 eetl. gehakte verse selderij
Bereiden
Leng de bouillon aan met 3 potten water en zet op met het bouillontablet, tijm en laurier. Laat de bouillon met het deksel op de pan zachtjes tegen de kook aan trekken. Bak ondertussen het spek uit in een droge koekenpan en laat uitlekken op keukenpapier. Voeg wortelreepjes toe aan de bouillon en laat ze maximaal 3 minuten zachtjes meekoken tot de wortel beetgaar is. Schep de soep in borden en verdeel er het verkruimelde spek en de selderij over.

Voedingswaarde

eiwit
13 g
koolhydraten
2 g
vet
11 g
Kcal
160