1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Bouillon met reepjes wortel en krokant ontbijtspek

Bouillon met reepjes wortel en krokant ontbijtspek

Bouillon met reepjes wortel en krokant ontbijtspek product foto
  • Ingredienten:

  • 1 pot runderbouillon met poulet
  • 1 runderbouillontablet
  • 2 takjes tijm
  • 1 laurierblad
  • 100 g zeer dun gesneden ontbijtspek
  • 250 g winterwortel, geschild en in flinterdunne reepjes
  • 2 eetl. gehakte verse selderij
Bereiden
Leng de bouillon aan met 3 potten water en zet op met het bouillontablet, tijm en laurier. Laat de bouillon met het deksel op de pan zachtjes tegen de kook aan trekken. Bak ondertussen het spek uit in een droge koekenpan en laat uitlekken op keukenpapier. Voeg wortelreepjes toe aan de bouillon en laat ze maximaal 3 minuten zachtjes meekoken tot de wortel beetgaar is. Schep de soep in borden en verdeel er het verkruimelde spek en de selderij over.
Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 15 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 13 g
  • koolhydraten
  • 2 g
  • vet
  • 11 g
  • Kcal
  • 160
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie