Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Braadworst met sinaasappel en champignons

Braadworst met sinaasappel en champignons

Braadworst met sinaasappel en champignons product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 90 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 50 g bloem
  • zout
  • versgemalen peper
  • 600 g verse braadworst
  • 2 eetl. zonnebloemolie of arachideolie
  • 400 g kleine uitjes of sjalotten, gepeld en gehalveerd
  • 1 bouillonblokje
  • 2 sinaasappels
  • 125 g champignons, in plakjes
  • 12 zwarte olijven zonder pit
  • ovenschaal
Voorbereiden
Verwarm de oven voor op 170°C. Meng de bloem met zout en peper en bestrooi de braadworst ermee. Prik de worst even in. Braad de worst aan in de hete olie in een braadpan. Snijd de worst dan in stukken en leg ze met de uitjes in een ovenschotel. Ver­kruimel het bouillonblokje en roer het met de rest van de bloem bij het bakvet in de pan. Was en schil één sinaas­appel zonder het witte gedeelte en snijd de schil in flinter­dunne reepjes. Pers de sinaasappels uit. Verdun het sinaasappelsap met water tot er 1/2 liter vocht is en giet het in de braadpan.
Bereiden
Breng het geheel al roerend aan de kook. Roer dan de helft van de reepjes schil erbij en giet de saus over de inhoud van de ovenschotel, dek deze af en stoof alles een uurtje in het midden van de oven. Schep de champignons en olijven er 10 minuten voor het einde van de stooftijd bij en voeg op het laatst de rest van de sinaasappelschilletjes toe.
Variatie
Voeg aan het sinaasappelsap een borrelglaasje likeur (bijvoorbeeld sinaasappellikeur) toe. Voeg eens rozijnen en abrikozen aan de saus toe.

Voedingswaarde

eiwit
29 g
koolhydraten
27 g
vet
44 g
Kcal
620