1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Bread & butterpudding met vijgen

Bread & butterpudding met vijgen

Bread & butterpudding met vijgen product foto
  • Ingredienten:

  • 8 sneetjes niet te vers krentenbrood of notenbrood
  • 4 verse vijgen, in dikke plakken
  • 3 eieren
  • 200 ml slagroom (Melkan) of kookroom
  • 150 ml melk (Melkan)
  • 50 g suiker
  • 1 theel. kaneelpoeder
  • 1 theel. vanille-essence
  • 2 eetl. bruine basterdsuiker
  • lage ovenschaal of quichevorm, ingevet
  • braadslee
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de sneetjes brood diagonaal door. Leg het brood dakpansgewijs afgewisseld met de vijgen op de bodem van de schaal. Klop de eieren los met de room, melk, suiker en kaneelpoeder en eventueel vanille-essence. Giet dit mengsel over het brood en de vijgen. Strooi de bruine suiker erover. Zet de vorm in een braadslee die met heet water gevuld is tot halverwege de hoogte van de ovenschaal. Laat de pudding in het midden van de oven in 25-30 minuten gaar worden.
Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 14 g
  • koolhydraten
  • 69 g
  • vet
  • 25 g
  • Kcal
  • 555
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie