Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Bread & butterpudding met vijgen

Bread & butterpudding met vijgen

Bread & butterpudding met vijgen product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 8 sneetjes niet te vers krentenbrood of notenbrood
  • 4 verse vijgen, in dikke plakken
  • 3 eieren
  • 200 ml slagroom (Melkan) of kookroom
  • 150 ml melk (Melkan)
  • 50 g suiker
  • 1 theel. kaneelpoeder
  • 1 theel. vanille-essence
  • 2 eetl. bruine basterdsuiker
  • lage ovenschaal of quichevorm, ingevet
  • braadslee
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de sneetjes brood diagonaal door. Leg het brood dakpansgewijs afgewisseld met de vijgen op de bodem van de schaal. Klop de eieren los met de room, melk, suiker en kaneelpoeder en eventueel vanille-essence. Giet dit mengsel over het brood en de vijgen. Strooi de bruine suiker erover. Zet de vorm in een braadslee die met heet water gevuld is tot halverwege de hoogte van de ovenschaal. Laat de pudding in het midden van de oven in 25-30 minuten gaar worden.

Voedingswaarde

eiwit
14 g
koolhydraten
69 g
vet
25 g
Kcal
555