Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Bread & fruit pudding

Bread & fruit pudding

Bread & fruit pudding product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 10 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 eetlepel boter
  • 200 gram wit brood van de vorige dag, zonder korsten
  • 200 gram gemengd rood fruit als kersen, aardbeien, pruimen, frambozen, bessen
  • 2 eieren
  • 200 milliliter slagroom
  • 1 zakje vanillesuiker
  • mespuntje kaneel
  • 2 eetlepel suiker
  • 4 bolletje roomijs
  • ovenschaaltje
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180°C. Vet het ovenschaaltje in met boter en besmeer het brood met de rest van de boter. Leg de sneetjes dakpansgewijs in het schaal- tje. Verdeel het fruit erover en ertussen. Klop de eieren los met de room, vanil- lesuiker en kaneel en giet dit gelijkmatig over het brood. Bestrooi met suiker en bak de pudding in circa 20 minuten gaar en bruin. Laat wat afkoelen en serveer warm met een bolletje roomijs.

Voedingswaarde

eiwit
11 g
koolhydraten
53 g
vet
33 g
Kcal
560