1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Breekbrood met tuinkruiden

Breekbrood met tuinkruiden

Breekbrood met tuinkruiden product foto
  • Ingredienten:

  • 1 pak witbroodmix
  • 300 ml lauw water
  • 25 g boter
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 sjalotje, gesnipperd
  • 50 g gehakte verse groene kruiden(peterselie, bieslook, oregano)
  • mespunt paprikapoeder
  • bakplaat, ingevet
Bereiden
Kneed van de broodmix, water en boter een soepel deeg. Laat het deeg, afgedekt, 10 minuten rijzen op een warme plaats. Meng de knoflook met het sjalotje, de kruiden en de paprikapoeder. Kneed dit kruidenmengsel door het deeg en laat dit nog 15 minuten, afgedekt, rijzen. Verwarm de oven voor op 200°C. Verdeel het deeg in 12 bolletjes. Zet één bolletje in het midden van de bakplaat, de andere er, tegen elkaar, omheen en vorm een cirkel. Laat het deeg op de bakplaat, afgedekt, nog 10 minuten rijzen. Bak het breekbrood in 20-25 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar.
Variatie
Bestrijk het brood, voor het bakken, eens met een beetje olie en strooi er sesamzaad over.
Menugang
Bijgerecht
Bereidingstijd
Ca. 50 minuten
Aantal personen
6
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 6 g
  • koolhydraten
  • 27 g
  • vet
  • 2 g
  • Kcal
  • 155
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie