1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Bretonse tomaten-vissoep

Bretonse tomaten-vissoep

Bretonse tomaten-vissoep product foto
  • Ingredienten:

  • 250 g zeevruchtencocktail (Vismarine), ontdooid
  • 3 eetl. zonnebloemolie of olijfolie
  • 250 g champignons, in plakjes
  • 2 uien, gesnipperd
  • 1 winterwortel, geschrapt, in plakjes
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 eetl. gehakte peterselie
  • 1 blik gepelde tomaten op sap (800 gram)
  • 1 l visbouillon (van tablet)
  • 200 ml rode wijn
  • 100 g (diepvries)doperwten, gekookt
Voorbereiden
Dep de zeevruchtencocktail droog met keukenpapier.
Bereiden
Verhit de olie en bak daarin de champignons, ui, wortel, knoflook en 1 eetlepel peterselie. Voeg de gepelde tomaten met het sap toe. Giet de bouillon en de wijn erbij en roer goed door. Kook alles 15 minuten. Pureer de soep. Verwarm de vis in de gepureerde soep. Voeg de doperwten en de rest van de peterselie toe.
Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 17 g
  • koolhydraten
  • 20 g
  • vet
  • 13 g
  • Kcal
  • 280
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie