In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Bretonse tomaten-vissoep

Bretonse tomaten-vissoep

Bretonse tomaten-vissoep product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 250 g zeevruchtencocktail (Vismarine), ontdooid
  • 3 eetl. zonnebloemolie of olijfolie
  • 250 g champignons, in plakjes
  • 2 uien, gesnipperd
  • 1 winterwortel, geschrapt, in plakjes
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 eetl. gehakte peterselie
  • 1 blik gepelde tomaten op sap (800 gram)
  • 1 l visbouillon (van tablet)
  • 200 ml rode wijn
  • 100 g (diepvries)doperwten, gekookt
Voorbereiden
Dep de zeevruchtencocktail droog met keukenpapier.
Bereiden
Verhit de olie en bak daarin de champignons, ui, wortel, knoflook en 1 eetlepel peterselie. Voeg de gepelde tomaten met het sap toe. Giet de bouillon en de wijn erbij en roer goed door. Kook alles 15 minuten. Pureer de soep. Verwarm de vis in de gepureerde soep. Voeg de doperwten en de rest van de peterselie toe.

Voedingswaarde

eiwit
17 g
koolhydraten
20 g
vet
13 g
Kcal
280